Porucha polykaciho reflexu?

...tak bych to amatersky nazval.Ale aby byly vsechny informace k nejake analyze a odpovedi.Jako maly sem mel casto problemy s hornimi cestami dychacimi,takze mi byly odebrany mandle.Diky tomu byvam nekolikrat rocne jakoby nachlazen,prestoze se snazim tomu uchranit.Pres 20 let mam nalez na krcni pateri-i ja sem ze snimku poznal,ze obratle na sebe dobre nedosedaji,jakoby tam byla mezera,diky spatnemu tvaru(obcas citim tlak,tak krk vypraskam parkrat na kazdou stranu-i lekari se v tom,zda je to dobre ruzni,ale ulevi to nejakemu tlaku)Pred 10ti lety,kdyz sem lezel na tvrdem a po fyzickem pretizeni patere se mi stalo,ze se mi ruka pohybovala,aniz bych k tomu dal nejaky podnet-to jen na dokresleni,ze i s nervy v pateri muze neco byt.Drive me casto palila zaha,ale posledni leta to neni tak hrozne.Pred tremi lety se mi prvne stalo,ze sem chel polknout,ale reflex proste nefungoval.Od te doby se mi to nekolikrat stalo,hlavne kdyz sem byl nachlazen,ale treba i kdyz sem delsi dobu lezel v posteli a cetl si s neprirozene zalomenou hlavou oprenou o zed.Nijak zvlast se pri tom nedusim,vetsinou de jidlo vydechnout z krku ven a treba druhy den je jiz vse v poradku.asi pred rokem sem navstivil ORL,ale nic neni viditelneho.Pred nekolika mesici me(myslel sem ze stereotypni prace)bolely ruca a zada a pak dost slachy na predlokti a nakonec nocni bolestli a mravenceni trech prstu od palce...tipoval sem to na Karpalni tunel a praci ukoncil...ted je to lepsi,ale cit do prstu se plne nevratil.Strach sem dostal,kdyz sem byl nyni jakoby nachlazen,ale nemel sem zadnou rymu,jen jakoby paleni v krku.K tomu sem se stale potil,aniz bych mel nejakou vyraznou teplotu,mel sem pomerne casteji krece(ted je trochu lepe-naordinoval sem si Mg),v hlenu sem mel obcas krev,bolela me hlava,mam unavene oci,sem vice unaveny...nektere priznaky sem drive ani neznal.Chtel bych se zeptat zda to miti spise ke zmenam na hltanu, ci pateri.Momentalne se vse trochu stabilizovalo,tak sem od gastroskopie upustil.Dekuji

Odpověď odborníka:

Vámi popisované příznaky patří spíše obtížím vycházejícím z hltanu. Gastroskopii Vám případně doporučí lékař, po podrobnějším vyšetření.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x