Poruchy fce krční páteře - zamlžené vidění

Dobrý den, již pátý týden pociťuji na pravém oku zamlžené/rozmazané vidění. Absolvovala jsem vyšetření u oční lékařky, která kromě krátkozrakosti o které vím již řadu let nic neshledala. Obdobně proběhlo i vyšetření v nemocnici. Po necelém týdnu se přidaly i silné bolesti pravé části hlavy. Praktický lékař mi dal ATB Fromilid Uno a vyslal mně na neurologii, kde mi byly zjištěny poruchy fce krční páteře, svalový spasmus a byla jsme vyslána na rehabilitace. Chic se zeptat, zda krční páteř může mít na svědomí i moje rozmazané vidění, kdy pravým okem jakoby nemohu zaostřit. Četla jsem o zánětu zrakového nervu, u něhož je jedním z příznaků právě zamlžené vidění. Na neurologii jsme se ptala, zda to nemůže být právě zánět zrakového nervu, lékař mi odpověděl, že to musí určit oční lékař. Proto se ptám, zda na očním vyšetření pozná lékař tento zánět. Mám obavy abych něco neznedbala. Po léčbě antibiotky Fromilid jsem již cca pátý týden. Na rehabilitace chodím již třetí týden a problémy se silnými bolestmi hlavy zmizely již po první rehabilitaci, ovšem problém zamlženého vidění stále přetrvává. Děkuji za odpověď, hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste při očním vyšetření byla rozkapána a nepociťujete bolesti oka při pohybu do stran, tak je zánět zrakového nervu prakticky vyloučen. Co se týče rozmazaného vidění, tak při zablokované krční páteři jsou poruchy vidění možné a není se třeba znepokojovat. Mým doporučením je, pokud rozmazané vidění zmizí s brýlovou korekcí na krátkozrakost, tak je na místě začít ji nosit. Je totiž možné, že se s přibývajícím věkem a popsanými problémy více projevila.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+19 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: