Poškození mozku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli může dojít u novorozence k poškození mozku z důvodu nedostatečného kojení v jeho prvních deseti dnech života (což se projevilo hladovým průjmem)? Popř. i k jinému závažnému onemocnění, jako je vesicoureterální reflux? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemyslím, že by nedostatečné kojení trvající 10 dní způsobilo poškození mozku nebo a už vůbec ne vezikoureterální reflux. Jedině v případě, že by nedostatečně kojený novorozenec trpěl závažným nedostatkem tekutin- tzn. byl významně a dlouhodobě dehydratovaný, pak by se mohly objevit i dlohodobé následky. Zdravím, Rajchlová.

MUDr. Věra Rajchlová
MUDr. Věra Rajchlová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: MUDr. Věra Rajchlová - praktický lékař pro děti a dorost

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: