Postherpetická neuralgie

Dobrý den, je mi 29 let a před rokem jsem dostala pásový opar. Praktická lékařka mi dala nejprve antivirotika, ale asi po 2 týdnech mi začaly bolesti v místě pásového oparu, měla jsem i částečně strnulou a znecitlivělou celou levou ruku. Bolesti stále přetrvávají, brala jsem neurotop, lyrica, teď jsem na opiátech- tramal, ale nic mi na bolesti nezabírá, po lécích jsem mám jen nesnestitelné vedlejší účinky jako ospalost a závratě. Mám už i kvůli stálým bolestem problémy v práci. Svého neurologa jsem se ptala na možné chirurgické řešení tohoto problému, protože silnější opiáty brát nechci. Bylo mi řečeno něco o přetnutí nebo useknutí bolestivých nervů, ale můj neurolog to zatím nebere jako jednu z variant léčby. Je chirurgický zásah efektivní řešení ? Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Obvykle ano, ale opravdu jako krajní řešení, se kterým je dobré nespěchat.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: