Povrchová bolest břicha

Dobrý večer pane doktore, bolí mě v pravém pod bříšku stěna dutiny břišní. O zánět appendix vermiformis se nejspíš nejedná. Protože jím normálně, zvracet se mi nechce a ani nemám nauzeu. Stolice je normální a stálá. Možná by to mohlo být tím, že již beru antikoncepci 3 měsícem bez přestávky a možná to bude od vaječníků. Bolest není stálá a cítím jí jenom na pohmat. Když si promačkávám břicho jako-by hluboko tak bolest ani nepocítím, ale když prohmatám jen tak trošku a když se "trefím" na to místo tak to zabolí. Zdá se mi, že je tam malinkatá boulička (možná mízní uzlina) která bolí. Chtěla bych se zeptat, co by to mohlo být.

Odpověď odborníka:

Bolest v pravém podbříšku, to je řada diagnoz, ale opravdu nejčastější je zánět přívěsku slepého střeva, zánět vaječníků, někdy i mimoděložní těhotenství. U mladých dívek také změny na mízních uzlinkách v okruží tenkého střeva při jakékoliv infekci v těle a další. Bolest břicha a zvláště pokud je třeba i malý hmatný nález nelze podceňovat a chirurgické nebo gynekologické vyšetření je nezbytné. Při tom bude provedena laboratoř krve a vyšetření břicha diagnostickým ultrazvukem. Takže neváhejte a ještě dnes si zajděte na chirurgickou nebo gynekologickou ambulanci vaší nemocnice a ujasněte si situaci před nastávajícími svátky. Samozřejmě omezit dietu jen tekutiny a nejvýš rohlík. Dále dle vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x