Povyskočená klíční kost

Dobrý den, cca před třemi měsíci mi povyskočila levá klíční kost, u lopatky. Stalo se to při zvedání těla na předloktí, ruce jsem měl zvednuté v pravém úhlu a lokty svíraly také pravý uhel. Po vyzvednutí jsem ucítil prudkou bolest v rameni a všiml jsem si že je klíční kost vystouplá. V pohybu mi to nijak nebrání a ani vzhledově mi to nevadí, bolí to jen při stejném pohybu (tlaku) při kterém se to stalo. Ale všiml jsem si, že když dělám bench press tak při vyšších váhách musím levé rameno jakoby vytočit. Dost mě to omezuje. Můj dotaz je, jestli to lze vyřešit bez operace např.. u chiropraktika nebo rehabilitačně? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nejspíše jste si poranil kloub mezi lopatkou a klíčkem, o rozsahu poranění rozhodně rtg snímek se zátěží ramene. Poraněné vazy se již nezhojí a po 3 týdnech je na operaci většinou pozdě. Doporučuji tedy provést rtg snímek a poté cílenou rehabilitaci , která by měla stav zlepšit. Pokud však výrazně zatěžujete mohou potíže trvat několik měsíců a v tomto případě je možno provést odloženě jiný operační zákrok,ale ani po něm nelze s jistotouo říci , jak bude možné rameno zatížit.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: