Předčasná ejakulace po 50

Dobrý den, v předchozím dotazu jste mi odpověděl viz níže. Jaké antidepresivum byste mi spíše doporučil (Trittico AC 150 nebo Cipralex 10mg) a jak je brát. Jak dlouho před stykem a v jakém množství. Děkuji Váš dotaz: Je mi 50 let a mám novou přítelkyni. V předchozím vstahu jsem neměl až takové problémy s ejakulací. S manželkou jsme měli optimální způsob sexu při kterém jsme vyvrcholili oba. Moje nová přítelkyně k vyvrcholení potřebuje vysokou frekvenci přirážení při které u mě dochází k rychlé ejakulaci. Vyzkoušel jsem tlumící kondomy, masturbaci těsně před stykem, častý styk i několik styků v průběhu dne, ale bez úspěchu. Zkoušel jsem zpomalit při pocitu nástupu ejakulace, ale to zase nevyhovuje partnerce. Už nevím co dál. Odpověď odborníka: Jedna z otázek, jež mě napadá, je: co pro spokojenost Vaší a její udělá ona. Takhle to vypadá, že vy se musíte/můžete snažit,. a ona je tím, kdo míru a vhodnost snahy posoudí. Konec konců - její požadavek na rychlou frekvenci frikcí, tedy přirážení, je stejně oprávněný, jako je požadavek Váš, totiž zpomalit, abyste nemusel vyvrcholit. Vedle technik, jež zmiňujete(jen masturbaci před aktem bych vynechal), existuje ještě farmakologická možnost, ejakulaci oddalují moderní antidepresiva ze skupiny SSRI (paroxetin, sertralin, citalopram a jiná), zpravidla se užívají buď před intimním stykem, nebo pravidelně, Není třeba se jich bát. Dr. Borovanský

Odpověď odborníka:

50mg sertralinu (Zoloft, Asentra, Sertralin, a další) , hodinu až hodinu a půl před stykem, případně i denně, neuškodí - nutno vyhodnotit, nelze paušálně říci, že takhle je to správně a nikoli jinak - nejdříve bych volil dávkování ad hoc, tedy hodinu, dvě hodiny před souloží. tak, aby se lék dostal tam, kde má působit . tedy do centrální nervové soustavy. Jistě s předepisujícím lékařem proberete případné vzájemné působení s léky, jež možná ano - možná neužíváte. Nicméně, sertralin patří obecně k dobře snášeným lékům bez výraznějších interakcí s jinými léky a bez výraznějších nežádoucích účinků. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chcete si otestovat partnerovu plodnost? Máte možnost
Články: Chcete si otestovat partnerovu plodnost? Máte možnost
Toužíte po miminku a ráda...
Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Články: Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Alergie mívá různé projevy...
Psychiatrické vyšetření
Články: Psychiatrické vyšetření
Jako psychiatrické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: