Problémi s kyčlem

Dobry den pane doktore. Je mi 57 let, po více než jednom roce mám stuhlost v oblasti třísel a nemohl jsem došlápnout na levou nohu, na přelomu roku 2014 a 2015 jsem musel dokonce používat hůl. Když jsem poprvé navštívil ortopeda, řekl mi že na snímku nevidí nic dramatického. Po vyšetření na CT bylo ve zprávě napsáno, bez akroparézy, rr L2-4 sym.+, L5-S2 stopa bilat. Injekce (obstřiky) do levého boku vůbec nezabíraly. Problém s chůzí mám když chvíli sedím a potom vstanu a chci jít. Někdy to rozchodím po pár krocích a někdy to trvá déle. Při změně počasí je to nejhorší. Pře nedávnem jsem navštívil jiného doktora (ortopeda) a on si vyžádal pořídit nový RTG snímek a také snímek z minulého roku. Po shlédnutí těchto snímků mi řekl, že je to na endoprotézu levého kyčle a později i pravého kyčle. Přikládám oba RTG snímky a prosím o vyjádření Vašeho názoru. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Potíže tohoto typu jsou často spojeny s arthrosou kyčelního kloubu. Bohužel Váš snímek je rok starý a tak nelze posoudit dnešní situaci. Na přiložené snímku jsou jen lehké arthtrotické změny, které ještě nejsou k operaci indikovány, za rok se však nález může výrazně změnit

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x