Problemy s páteří

Přeji krásný den paní doktorko.Už od dětství trpím na páteř po náhlém rychlém růstu skolioza....MRI krční páteře(20,2,12)Multietážová osteochondroza disků c2-c5 s drobnými osteofytickými apozicemi ,středně významná foraminostenoza c4/5 vpravo,známky myelopatie neprokázaný. od té doby mne bolí 24h hlava více meně stejně někdy tak hodně až mi je mdlo a na zvracení.(to si beru pak 2 tramaly na jednou a to je i občas málo na tu bolest.nebo zabírá algifen tak asi 50kapek ) Rtg C-a th pateře (11,1,12) Napřímená krční lordosa až náznak pseudokifozy,hrudní kyfosa je méně výrazná,jinak bpn. MRI bederní páteře (1/11) Protruse disku l4/5,herniace disku l5/s1 s rupturou anulus fibrosus,koprese kořene s1 vlevo. MRI bed.pát. (24,1,12)Cirkulární protruse/bulging disku s akcentací obostraně foraminálně,erozivní osteochondrosa l5/s1(modic 1) se širokou protruzí disku medialně,paramedialně až foraminalně vlevo (cca 5mm) s tlaken na příslušné nervové struktury (kořeny l5/s1). MRI bed.pát. (13,2,13) Ojedinělé Schmorlovy uzly,dorsalní osteofyty v úrvni l1/2 s maximem medialně ,drobné dorsální osteofyty l4/5,degenerativní přestavba plotenky l5/s1(modic 1-2), drobné dorsální osteofyty spolu s protrusí ploténky asymetricky se vyklenující foraminálně vlevo,kaudálně postupující drobný výhřez vyloučit nelze,durální vak šíře 12mm. Stříli mi to do nohy.V noci nevím jak se mám převracet(bolest) nemohu dlouho sedět.Bolest více méně 24h s mírnějším a horším průběhem léky a rhb již neučiné. v dubnu jdu na prt.Na operaci to není. Rád bych aby jste mi to přeložila pro neodborníka v lékařství.Můj lékař toho moc nenamluví a nijak zvlášt se nevyjádří.Proto vám píši abyh se toho dozvěděl více a jak si stojím.Moc krát děkuji a přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na MR máte degenerativní změny, výrůstky, na MR bederní páteře výrůstky a drobné vyklenutí ploténky, které by mohlo způsobit bolesti na zadní straně levé dolní končetiny. PRT by Vám ulevit mohlo. Stran charakteru bolestí hlavy nic neuvádíte, klidně by mohla být příčinou i páteř, ale event. operace by jistě úlevu nepřinesla. Důležité je každodenní cvičení páteře.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: