Prosím o pomoc

Dobrý den, už nevím, kam se mám obrátit o pomoc. Nyní je mi čerstvých 31 let. Mám 3 děti (8,4,3 roky). Mám dlouhodobé obtíže, které trvají přibližně 7 let, ale není to bez přestání, je to takové střídání - jednou lépe, jindy hůře. Když je lépe, vyrazím i s dětmi ven.... když je hůř, nevylezu ani z postele a jsem naprosto nepoužitelná. Problémy mám takové - ukrutné bolesti hlavy, při kterých užívám 2tbl 400mg ibumaxu, ale po 3 hodinách mi prášky přestanou účinkovat, hrozně zapomínám a poslední měsíce se to značně zhoršilo, nedokáži si často vybavit jednoduché slovo, které chci říct a znám ho, prostě ho v mozku "nenajdu", občas mě brní končetiny, při chůzi mě píchá někdy v koleni, jindy v kyčli..., praská mi v kloubech, jsem hrozně unavená a vyčerpaná, ale přitom vlastně nemám z čeho, mám deprese a změny nálad (před 6 lety jsem užívala Apo-parox a diazepam) a prý sociální fóbii, poruchy spánku, občas když koupu děti (nebo při jiném předklonu) mi úplně jakoby projede elektřina ze zad ho hlavy, ale je to taková bolest, která mě úplně srazí doslova na kolena a už nemůžu pak nic dělat. Mám takové mžitky před očima (lítaj mi "mušky" před očima), ale to je možná od nízkého tlaku, kterým trpím. Někdy mívám hrozné "tiky" ve víčku a to trvá několik dní - týdnů. Mám závratě, občas píchání mezi lopatkama a na hrudi, ale kardiolog mi dělal sono a ekg a mám prolaps předního cípu MI chlopně se stopovým ústřikem 0-1.st (před 3 lety), takže to s tím hrudníkem, dušností, pocity na omdlení a černem před očima s tím, že si musím sednout, jinak bych omdlela, to dávám do souvislosti s tím tlakem a sdíčkem (snad to tak i doopravdy je). Jen mě momentálně víc zajímá to ostatní. Jeden čas jsem chodila na neurologii, kde mi ale vůbec nepomohli, dr mi dal pouze magnesium + B6. Udělal mi CT (výsledky nevím, asi nic) a 2x EEG- první bylo 17.8.2006 - Vlevo okcipit a vzadu temporálně v celém záznamu, nápadná vysoká alfa aktivita, ostrá vysoká theta aktivita a místy až náznak komplexů SW. Druhé EEG bylo 6.2.2007 - v dnešním záznamu bez specifické aktivity, jen asymetrie perietálních krajin s vyšší voltáží vpravo, hraniční záznam. To bylo vše, co mi dr dělal a předepsal mi pokaždé jen magnesium a B6. Ale bolesti zůstávali nadále, tak jsem k němu přestala chodit, protože tyto preparáty si mohu v lékárně koupit sama a navíc stejně nepomáhali. Momentálně užívám podle potřeby ibumax 400mg několikrát denně, ale z toho mě už bolí žaludek... Prosím vás, je vůbec někdo, kdo by se mnou už zabýval? Myslím, že jsem ještě dost mladá na to, abych trpěla už takovou dlouhou dobu všemi těmi obtížemi (některé jsem ani nepsala) a jestli to takhle má trvat až do konce života, tak takový život jsem si fakt nepředstavovala, jak je možný, že někdo nemá žádné bolesti a jiní velké a nikdo mu není schopný pomoci? Už nevím, jak dál. Navíc mi nyní zjistila kožní dr boreliózu (udělala se mi skvrna), dala mi na 5 dní Azitrox a dál nic. Takže možná mě ta hlava bolí ještě víc i od toho - to nevím. Ale jsem už i s nervama kvůli tomu na pokraji - nevím, kde bych mohla požádat o pomoc, protože tady v našem městě, se zřejmě nikoho nedovolám. Hlava mě bolí hned od rána jak se probudím (ještě nestihnu ani otevřít oči).... Při rozhovoru se cítím tak trapně, že už fakt nemluvím s nikým, protože manžel mě pořád doplňuje jak nějakýho..... v 31 letech života už mě to nebaví. Chtěla jsem si užívat s dětmi, ale celé jejich prázdniny jen ležím, papám prášky.... na bazén jsem se odhodlala jít 2x a z toho jsem nebyla ani jednou s nimi v bazéně plavat, protože mi bylo hrozně zle - třeštila mě hlava.... A když mi bylo některé dny trochu lépe, tak jsme šli na houby a tam chytnu borelku - to je život. Prosím, moc vás prosím, můžete mi poradit, kam se obrátit a nějaký postup? Velice vám tímto děkuji a zdravím. Martina

Odpověď odborníka:

Doporučovala bych celkové interní vyšetření, případně zkusit psychoterapeutickou podporu, zda by nepomohla tato metoda.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alzheimerova choroba
Články: Alzheimerova choroba
Nemoc poprvé popsal na...
Nové zbraně v souboji s melanomem. Na rakovinu si došlápne virus!
Histologie
Články: Histologie
K čemu slouží histologické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Řešení nealergické rýmy bývá oříškem
Články: Řešení nealergické rýmy bývá oříškem
Těhotné ženy, děti, nemocní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x