Prudká bolest v pravé hyždi

dobrý den,byla jsem na vyšetření na neurologii ,pro opakované bolesti ,které trvají od letošního března bolesti jsou v kříži jšířící se do pravé hyždě kde je ta bolest prudká,hlavně při delší chůzi,při větší námaze nebo ležení na zádech ,při sezení zůstává tupá bolest.Pani doktorka mě poslala na RHC bez vysleku bolesti při zažeti jsou stále.POslala mě na rtg,ct vysledek: rtg chondrosa di L5 s drobnou spondylosou výsledek CT :prominence di L4 dorsálně o 3-4mm s malým utlakem dur.vaku osteofyt na inervert.kl. L4/5 v pravo. objenána na obstřik CT navig. v ordinaci mě pani doktorka v pichla obstřik žádná změna k lepšímu.Při pohybu a zátěži bolest trvá,už jsem z toho unavená bát se pohybovat kvůli prudké bolesti v pravé hyždi!!

Odpověď odborníka:

Běžná rehabilitace, tak jak je pojímána v ČR, stejně tak obstřik neřeší problém. jednás e o někdy velmi důležitou pomocnou léčbu, která má za cíl zklidnit problém, povolit svalové napětí, zmírnit boelst. Současně je ale třeba vyšeřit příčinu, která bude dle popisu v chronické svalové dysbalanci s poruchou statiky pánve. popisované změny na CT jsou zatím přijatelné, lze zastavit jejich další rovoj. Je třeba vyhledat ale zkušeného fyzioterapeuta, který pracuje společně s lékařem (máte již přece jen významné změny na CT),nebo přímo k lélkaři ,který pracuje těmito metodami( klidně i ke mě do poradny v Praze, není li to z ruky-samo po objednání)...je třeba současně zlepšit funkci, začít cíleně cvičit pro zlepšení svalových dysbalancí a změnit ergonomické návyky( až to ovšem bude po zlepšení funkce páteře možné)

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: