Puchýře2

Pro představu (k problému puchýře) přikládám foto. Čekala jsem zlepšení, ale po odlepení náplasti jsem se zhrozila...

Odpověď odborníka:

Může jít jednak o skutečně puchýřnaté onemocnění (např. opar), nebo o hnisavé kožní choroby (streptokokové či stafylokokové impetigo). Pohlavní choroby jsou méně pravděpodobné, podobný vřídek by mohl být u syfilis, ale je vždy nebolestivý, spojený s nebolestivým zvětšením regionálních mízních uzlin. Po prasknutí krytby puchýře je nález uvedený na fotografii naprosto normální. Rozhodně místa kryjte náplastí a ošetřujte nejlépe antibiotickou mastí (Framykoin apod.). Pokud by se projevy do několika dní nelepšily, navštivte lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: