Pupínky na penisu

Dobrý den ... Mám témeř stejný nález jako už předešlý návštěvník vašich stránek a to v článku : http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/pupinky-na-penisu-81079 ... avšak když jsem projížděl podrobně všechny články na toto téma, našel jsem jeden (přesně: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/pupinky-na-penisu-50769 ) u kterého byl velice podobný obrázek tomuto http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/pupinky-na-penisu-112017 ... ale odpověď byla jiná ... nechci být hnidopych ale v 1. případě se jedna prý o kondylomata a po druhé o kosmetický problém ... Jsem celkem znepokojen neboť obrázky vypadají téměř totožně a já nevím jestli mám pohlavní chorobu nebo je to neškodné .

Odpověď odborníka:

Je velmi obtížné hodnotit jak obrázek tak i odpovědi. Pupínek může být projevem opravdu jak kondylomat- jde většinou o tuhý útvar,který je nebolestivý, nesvědí a většinou jich je více vedle sebe a mají často špičku na povrchu-proto se hovoří o špičatých kondylomatech. Pupínek však může být i projevem kvasinkového onemocnění, většinou pak svědí. Bez přímého vyšetření odborníkem, je vždy diagnostika obtížná.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: