Rakovina?

Dobrý den, chci se zeptat, může Stimulen, Decolen atd. prostě tablety na zvětšení poprsí źvýšit možnost rakoviny? Někde jsem četla, že ano. Je to pravda?A když ano, nemělo by se to dát na vědomí veřejnosti? S díky Marie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto přípravky jsou bohaté na fytoestrogeny, u kterých se předpokládají spíše pozitivní účinky (na metabolismus kostí, kardiovaskulární systém, snížení rizika rakoviny prsu...). Vždy je ale třeba brát v úvahu užívanou dávku. Pokud by se vědecky prokázalo zvýšení rizika vzniku rakoviny po užívání těchto doplňku stravy, veřejnost by byla informována.

Mgr. Martina Ševčíková
Mgr. Martina Ševčíková

Specializace: Nutriční poradenství

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: