Rekonvalescence po odstranění pihy

Dobrý den, dnes mi byla na kožním oddělení odstraněna piha laserem na levé spodní části břicha. Chtěla jsem se zeptat na následnou rekonvalescenci - dostala jsem mast Fucidin s tím, že bych tak měsíc neměla být vystavena sluníčku. Chci se zeptat, od kdy mohu podstoupit koupání, saunování a být na sluníčku? Když je místo chráněno oděvem, tak na sluníčku jako takovém, mohu býti? Děkuji a jsem s pozdravem H.

Odpověď odborníka:

Dokud je místo kryto stroupkem, není vhodné delší koupání (vana, bazén), sprchovat se samozřejmě můžete. Před sluncem je nutné chránit hlavně ve fázi, kdy se strup odloučí a kůže pod ním je ještě zarudlá. Pokud je to pod oblečením, není, co řešit.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: