Řitní trhlina

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. Už delší čas občas krvácím po stolici. Odhodlala jsem se jít k lékaři a čekala,že mě pošle na kolonoskopii,ale pan Dr.mi provedl jen vyšetření prstem a řekl,že tam je fisura a nějaký zůžení. Poslal mě na chirurgii,kde se na to podíval pohledem druhý pan Dr. a doporučil mi operaci,že tam je chronická fisura a nejspíše i hemeroidek. Mám se objednat. Trochu mě pobolívá v podbříšku ( žádná závratná bolest,dá se na ní zapomenout,když se na ní člověk nesoustředí) a píchá u pupíku. Myslíte,že to může být všechno jen tou fisurou??? Nebo se mám obávat něčeho vážnějšího? Poslední krvácení po stolici jsem měla ve středu a konečník mi otekl,že jsem tam nemohla zavést ani aplikátor na mastičku. Dneska je to už zase bez problémů a ani mě konečník nebolí,jen to trošku řízlo při vyprázdnění a opět bylo maličko krve,která už předešlé dny nebyla. jsem z toho opravdu zoufalá a bojím se co mě čeká. Děkuji moc. Je mi 30 let.

Odpověď odborníka:

Potíže s řitním otvorem ve vašem věku jsou časté a pokud fissura, trhlina, sliznice existuje měla by se řešit, postupně se jinak okraje chronisují a léčba je obtížnější. Lékař jistě zváží zda je potřeba provedení vyšetření konečníku endoskopicky, rektoskopií. Podle všech výsledků léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
EEG
Články: EEG
EEG, elektroencefalografie...
Zlepšete svůj sexuální život přírodní cestou
Články: Zlepšete svůj sexuální život přírodní cestou
Dnešní doba, kdy je úspěch...
Poruchy spánku
Články: Poruchy spánku
Mnoho z nás občas trpí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: