Rtg snímek

Dobrý den, pane doktore. Lze ze snímku RTG poznat i malá nebo počínající artróza, např. I. stupně? Nebo jak ji nejlépe poznám? Mám dlouhotrvající půlroční pooperační potíže, které mi nepřipadají normální a tak bych chtěl aktuální RTG. Je dobré nechat se vyšetřit i MRI? Děkuji Albrecht.

Odpověď odborníka:

Artrosa 1. stupně je jen na rtg velmi nenápadná a většinou se ano nediagnostikuje. Při potížích je samozřejmě možné rtg snímek vyšetřit , to je i vhodné, mohou být i jiné změny než artróza. Provedení magnetické rezonance v těchto stadiích je nepotřebné, kromě skutečnosti, že by existovalo podezření na poranění měkkých tkání, na příklad v koleně menisky nebo zkřížené vazy nebo chrondropatie kolena. O potížích, lokalizaci potíží jste ale v dotazu se nezmínil.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: