Rychlé vysazení antidepresiv a divné stavy

Dobrý den, je mi čerstvých 18 let. Od 16 let jsem trpěla depresemi, které minulý rok v prosinci vyústily v panické ataky. Jelikož mě tyto ataky vyřadily z normálního života, začala jsem užívat antidepresiva, a to asi někdy v lednu. Jednalo se o léky Miraklide + neurol, když bylo nejhůř. Můj stav se zlepšil téměř až zase do stavu jako před atakami. Měsíc zpátky jsem ale onemocněla a užívala jsem dvakrát po sobě silná antibiotika. Ze strachu o své tělo, užívala jsem hodně léků, jsem vysadila nejdříve antikoncepci a teď, týden zpátky i antidepresiva. Udělala jsem to ze dne na den, což tuším, že asi není v pořádku, ale cítila jsem, že bych to udělat měla. Od včerejška ale pociťuji divné stavy: mám studené tělo, ale vevnitř úplně hořím, mám hrozné návaly horka, motá se mi hlava, občas jakoby mi přeskakoval pohled, nevím, jak to vysvětlit, cítím občas i pocit na zvracení či závratě. Antidepresiva jsem ihned nahradila přírodní léčbou Persenu, vitamíny B a L-tryptofanem. Jsou tyto stavy normální? Za jak dlouho vymizí? A jak můžu tělu pomoc, aby se s vysazením lépe srovnalo? Navíc bych se ještě ráda zeptala, zdali je normální, že jsem po antidepresivech přibrala 8 kilo během 5 měsíců a půjde to teď, když jsem léky vysadila, zase shodit? Budu ráda za odpověď :) Děkuji, Petra

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Petro, pokud Vám psychiatr doporučil chronickou léčbu antidepresivy a nejste úředně zbavena svéprávnosti, záleží pouze na Vašem přístupu k navržené léčbě. Za experimentování s různými doplňky stravy nebo léčivými přípravky jste již plně zodpovědná vzhledem k Vaší plnoletosti. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: