Rýma a dráždivý kašel v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 12tt a mám velkou rýmu a dráždivý kašel. Občas z kašle až zvracení. V lékárně mi dali Jitrocelový sirup s citronem a septisan . V krku mě nebolí. Jitrocelový sirup mi moc nevadí, ale nepřijde mi, že by mi pomáhal. Po septisanu je mi zle, tak ho neberu. Mohla by jsme mi prosím poradit něco jiného,co by mi pomohlo a mohla bych to brát v těhotenství? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v těhotenství lze brát i některá antibiotika bez účinku na plod... Při jakémkoli infektu v těhotenství je vhodné navštívit lékaře, který minimálně vyšetří CRP, aby se zjistilo, jak moc závažná infekce Vás postihla, podle toho nasadí ATB nebo doporučí například bromhexin apod. Samotná prodlužovaná infekce může totiž ohrozit plod více než Váše rychlá léčba.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Nachlazení v tehotenstvi | Od: Blanka | 22.12.2015 16:35
Dobry den,jsem v 32tt tehu a jsem nachlazena mam dráždivy
kašel a ma praktická lékařka mi doporučila sirup hedelix ale
všude se docitam ze neni moc vhodný....nemuze ňák
uskodit?prosim poraďte dekuji
reagovat
re:Nachlazení v tehotenstvi | Od: uLékaře.cz | 23.12.2015 08:56
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: