Škrábnutí do pigmentového névu

Dpbry den,mam na brichu takovou mensi vystouplou pihu,v poradku,ale vcera me do ni skrablo morce a tekla mi trochu krev,nyni je to klidne,jen se bojim aby to neco neudelalo,sla bych radeji i na kozni na vyriznuti,ale protoze jsem ve 3 mesici tehotenstvi,nevim jestli by mi to vyrizli,nebo jestli by to nebylo zbytecne. Dekuju moc

Odpověď odborníka:

Hezký den Lucie, při podobné situaci by bylo vhodné škrábnutí vydesinfikovat, pokud rána dále déle nekrvácela, kontrola na kožním nutná není, jistě by bylo vhodné pihu odstranit, jak však správně uvádíte, odložila bych tento zákrok až na dobu po těhotenství. Máte-li na mysli pověru, že když se člověk škrábne do pihy a ta krvácí a vyvine se tak zhoubné bujení a piha se např. může proměnit v nádor, jedná se o mylnou informaci, nic takového se nestane. Zkuste být však nyní na místo pigmentového névu opatrná a pokud je na namáhaném, nebo dotyku či otlaku náchylném místě, po porodu dojděte na jeho odstranění, pokud se Vám však nyní nebude na postiženém místě cokoli zdát, dojděte na kožní ihned. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x