Slabost leve paze

Dobry den,mam k Vam prosbu,pred rokem jsem mela tyto problemy,citila jsem slabost leve ruky,brnelo mi v ni,a taky uz rok mam snizenou citlivost na vnejsi strane nad kolenem leve nohy,a na zadech okolo prave lopatky,lezela jsem tyden na neurologii,byly mi udelany kompletni krevni testy,MR mozku 2krat s odstupem pul roku,MR bederni,krcni a hrudni patere a i michy,navic EMG a evokovane potencialy a MEP,vse v uplnem poradku,i kdyz jsem se tak necitila,dnes je to presne rok,jsem tehotna ve 12.tydnu a problemy mam opet,tu necitlivost s tim jsem se smirila,asi je to normalni a nemeni se to v prostoru a case,ale opet mam hrozne slabou levou pazi,a zda se mi,ze v ni mam vnitrni tres a snizenou motoriku,kdyz drzim pribor,tak to jde z tezka,a taky mi krupe cele telo,citim preskakovani,muzete mi poradit,cim to muze byt?mam jit na rehabilitace?moje dr. Uz si mysli,ze jsem asi blazen,ale nejsem,muzou mi v tehu delat nejaka vysetreni?je mi 28 a mam 3 leteho chlapecka a cekam dvojcatka,potrebuju byt fit.Dekuju za odpoved,mam strach aby to nebyla ta nemoc ALS

Odpověď odborníka:

Dobrý den Markéto. Uvedené potíže jsou dosti mnohotvárné. Kombinace potíží sama o sobě nezapadá do nějaké klasické jednotky neurologické nemoci. Trnutí a změny citlivosti k diagnose ALS ale nepatří. Takže tohoto problému bych se neobával. Je otázka ev zánětu nervového systému. Dále roztroušené sklerosy- pokud ale bylo provedena MR tolika etáží i centrálního nervstva bez známek ev nejasných ložisek a evokované potenciály a vše negativní, nezdá se toto pravděpodobné. Přesto pokud nebylo, mělo by se udělat vyšetření mozkomíšního moku k vyloučení zánětu. Některé poruchy periférního nervstva a svalů by měly mít známky na EMG, pokud se dělal tzv jehlová EMG s elektrodou přímo ve svalu. V případě gravidity jsou možná kontrolní laboratorní vyšetření , některé evokované potenciály možné, ale RTG a MR se bude muset odložit. Klinické zkontrolování neurologického nálezu zda zde nejsou známky změny svalového napětí ve smyslu tzv spasticky, rigidity, poruchy nervosvalového přenosu, je ale vhodné. Necílená RHB dle mne příliš význam nemá, spíše vyšetření lékařem provádějícím i myoskeletární, manuální medicínu, se zaměření na ev funkční poruchy pohybového aparátu- kloubní blokády, jejich zřetězení, doprovodné svalové stahy Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: