Slabý proud při močení

Dobrý den pane doktore. Před čtrnácti dny 18.11. jsem ráno vstal jako každý den a šel do práce. Cítil jsem se skvěle. Cestou mě přepadla urputná bolest na pravém bedru, pocení a nevolnost. V bolestech jsem se vrátil domů, tam jsem zvracel a lehnout si do postele bylo horší než stát. Jelikož bolest neustupovala, zavolal jsem si záchranku. Odvezli mě na vyšetření na urologii pro ledvinovou koliku. Než mě tam dopravili a než se mi někdo v nemocnici vůbec začal věnovat bolest naprosto ustala a opět jsem se cítil normálně. Udělali mi vyšetření, ultrazvuk ledvin, vyšetření prostaty přes konečník, promačkali břicho a vzali vzorek moči. Kromě nějakého nálezu v moči nic nenašli. Ve zprávě z nemocnice se píše:diagnoza: "St.pcol. ren. l. dx. susp.proteinituria, hematuria micro" Dostal jsem biseptol na 5 dnů a šel domů. Neměl jsem zádné potíže jen mě tak občas píchlo možná spíš zapálilo někde v močové trubici, nic hrozného a stávalo se to většinou večer a bylo to vždy je pár sekund a pak se to opakovalo třeba až za hodinu. Dobral jsem biseptol 23.11. a myslel jsem že už jsem zdravý, neměl jsem vůbec zádné obtíže. 26.11. ráno jsem zjistil že mám slabý proud při močení, asi tak polovinu normálu, nicméně žádné bolesti, jen močení trvá dlouho a zpočátku jsem cítil takové lehké píchání při a po močení někde jakoby v konečníku, které však rychle odeznělo. I při sexu je cítit že semeno jde přes nějakou překážku, neboť vyteče až po pár sekundách po vyvrcholení. Konzultoval jsem to po telefonu se svým urologem a ten tvrdil že tam mám asi ten kamínek a že ho vymočím. Bohužel do dnes jsem ho nevymočil a to jsem opravdu hodně zvýšil příjem tekutin. K lékaři jsem již objednán, ale rád bych znal názor někoho dalšího. Je vůbec možné aby se kamínek nějak zasekl v močové trubici? Nemůže se jednat o nějaký zánět? Předpokládám že se nevyhnu nějakému nepříjemnému vyšetření..?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je možné, že se zasekl v močové trubici, mohl také nepozorovaně projít a dělat stále potíže podrážděním sliznice. Většina vyšetření není nepříjemná, jde hlavně o ultrazvuk

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x