Stav po longově operaci hemoroidů

Dobrý den, dne 24.1.2014 jsem podstoupil operaci hemoroidů (III. stupeň na poz. 3. a 7.) dle Longa. Operační průběh bez komplikací. Problémy nastaly po příchodu domů. Tři dny jsem měl zácpu a poté mi po vyprázdnění otekl konečník (výhřez - nevím). Poslední nález jsou reziduální kožní nárůstky (po obvodu) a sutura je prý po sešití staplerem pevná, ale prý se dost sesunula. Při každé stolici krvácím, mám bolesti a celodenně mám výtok z konečníku. Je tento stav po Longově operaci normální (je to více než měsíc)? Za jak dlouho se stav upraví(jestli)? Za jak dlouho se dá podstoupit operace kožních výrustků (nebo hemoroidů)? Je možné podstoupit vyšetření (anoskopie, rektoskopie) v narkóze(při zkontrolování konečníku prstem mám děsný bolesti)? Děkuji Vám za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jiří. Popisujete jednu z možných komplikací po Longově operaci. Nicméně počkal bych ještě pár týdnů a pokud se stav neupraví, domluvil bych se na dalším řešení s Vaším proktologem. Z operace byste měl profitovat a ne naopak. Anoskopie/Rektoskopie se prování standardně bez anestezie, tady Vás zklamu. Při případné kolonoskopii je možná analgosedace, ale přehlednost análn oblasti je při tomto vyšetření nižší než při anoskopii. Samozřejmě připadá v úvahu revize v celkové anestezii, zároveň by se mohly vyřešit povrhové hemoroidy. Hezký večer.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: