Stav po operaci páteře

Dobrý den,21.7.2011 operace transpedikulární fixace L4/L5/ClikcX,PLIF,diksektoime,IS fuze Plivios Chronos 9mm /4 šrouby,podélní tyč,implantát,na operaci jsem šla z důvodu,že jsem nemohla chodit,utlačoval se mi nerv v levé noze a já jsem nemohla chodit,stát,bolest silná ostrá,nedovolující udělat krok,nyní již 4 měsíce po operaci,je to ještě horší,při chůzi neujdu ani při používání franc.holí 10m,opět silná bolest,která se mi kumuluje v lýtku a nedovolí mi ani zvednout nohu,abych mohla udělat krok,má to tak být,přejde mě to někdy??beru denně 2xtramadol,4tbt.lyrika 150mg a buď brufen,novalgin atd.před operací jsem brala DHC bez účinku,nevím co už,tak zkouším natírat końskou mastí,ale nevím,zda chladící nebo hřejivou,lékař mi řekl,ať zkusím jednu pak druhou,už si nevím rady,jsem zoufalá,chodím na rehab.,cvičím prosím poradíte mi?Děkuji

Odpověď odborníka:

4 měsíce po operaci, která byla náročná ještě není dlouiho. Určitě bude třeba, aby stav při kontrole zhodnotil nejen operatér, ale i neurolog se zhodnocením vašich současných potíží. Rehabilitace je absolutně na místě, tam pookračovat, postupně léky omezovat. Vhodná i lázeňská léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: