Stav po zlomenině zápěstí

Dobrý den,v roce 2011 jsem si způsobila zlomeninu pravého zápěstí.Dg. S 525.Po odstranění sádrové dlahy přetrvávaly bolesti a omezení hybnosti IV.a V.prstu.Na základě rehabilitace došlo ke zlepšení.Nyní po zatížení ruky je V.prst a navazující hřbet ruky bolestivý a špatně pohyblivý.Také dochází k občasným záškubům /třesu/ této ruky.Prosím o sdělení,zda je ještě nějaká možnost léčby. Děkuji

Odpověď odborníka:

Stav prstu, konfiguraci jednotlivých částí, funkci prstu musí posoudit ortoped nebo revmatolog. Bude potřeba kromě klinického vyšetření i rtg snímek ruky, protože se může jednat o artrózu některého nebo více kloubů. Je třeba posoudit i funkci šlach prstu a to jak natahovačů tak i svěračů prstu. Posoudit i stav krční páteře, řada potíží může z jejich změn vycházet. Tedy není jednoduše možno na základě pouhé věty sdělit příčinu a možnost léčby. Co je nejvýš pravděpodobné je, že se zlomeninou zápěstí současný stav nemá mnoho společného.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: