Strach z kolapsu

Dobrý den Již několik let mě trápí uzkostne stavy a panicka porucha.Neustale pocituji srdecni nepravidelnost a různé pocity jako bych měl ztratit vědomí. Býval sem vášnivý sportovec a fotbalista a vím ,že sport těmto stavům pomáhá. .Opravdu bych se strašně rád vrátil zpět na hřiště, ale mám právě největší strach ze srdečního selhani jako se dost často u fotbalistů stává i když mají povinné zdravotní prohlídky!Jak mám dělat něco co mám strašně rád, ale zároveň mám z toho hrůzu?. Můžete mi prosím poradit?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste mladý člověk, jste tělesně zdráv, a neužíváte anabolické steroidy nebo podobné látky, není důvodu proč byste měl vyšší kardiovaskulární riziko než kdokoliv z populace. Určitě byste měl spolupracovat s psychiatrem či a nebo s terapeutem na zvládání vašich úzkostí. V případě potřeby, pokud jste z Prahy se můžete obrátit i na nás www.heliocentrum.cz, či na jiné psychiatrické nebo psychoterapeutické pracoviště. S pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: