Stržený nehet

V neděli jsem si omylem strhla nehet na palci u nohy tak, že držel jen u nehtového lůžka. Po návštěvě chirurga byl celý odstraněn, ošetřen něčím hnědým (asi Betadine) a zavázán. Za dva dny na převaze se to doktorovi líbilo, takže píchnul jen Tetanovku (u PL jsem zjistila, že poslední jsem dostala v roce 2005) předepsal řepíček a kontrolu za týden. Většinu dne, jsem doma, tak nechávám "nehet" nezakrytý, aby byl přístup vzduchu a je to zarudlé. Když jdu do práce a překryju pouze náplastí a ponožkou a pro změnu se tvoří nažloutlý kašovitý hnis. Navíc mám celý palec u nohy nateklý a skoro s ním nemůžu hýbat. Je toto normální jev? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Kateřino,
stav by se měl zlepšovat, ne zhoršovat. Doporučila bych kontrolu uspíšit, zarudnutí a hnisání určitě není normálním jevem. Sama můžete zakoupit desinfekci - Betadine, ev. Betadine mast, koupele v řepíku jsou jistě vhodné. Při hnisání ale bude nutné ránu nejdříve pořádně vyčistit.

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět vedlejších nosních dutin často provází sezónní alergickou rýmu
I při bezezbytkové dietě lze vykouzlit pestrý jídelníček
Články: I při bezezbytkové dietě lze vykouzlit pestrý jídelníček
V rámci léčby některých...
Vyšetření demence
Články: Vyšetření demence
Vyšetření demence je soubor...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jste těhotná? Pozor na křečové žíly!
Články: Jste těhotná? Pozor na křečové žíly!
Mnoho žen se s nimi setká...
STD - sexuálně přenosné nemoci
Články: STD - sexuálně přenosné nemoci
Sexuálně přenosné nemoci se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: