Svědění na mandlích

Dobrý den, jmenuji se Pavel v březnu jsem dostal angínu k lékaři jsem šel až, když jsem měl na mandlích bílé fleky a v pátek, tak doktor mi dal atb. bez výtěru. Nějak jsem se vyléčil, ale mám na mandlích 2 čepy , prý je to normální, já se moc dobře necítím v krku mne furt řeže a mam tam takové červené díry, které mne pálí a dělají se mi tam bíle hrudky. Červenec velká fyzická zátěž znova bolest v krku injekce+atb., zase nějak jsem se vylečil , ale řezání a pálení furt. Září v pravo dole na mandli bílý flek a znova bolest v krku+ atb. na tři dni. Výtěr z krku normální flóra. Dnes jsem týden po atb. a řezání a svědění na mandlích furt, + bolest hlavy, únava. Ale horečku jsem nemněl nikdy. Už jsem z toho zoufalý. Objednal jsem se na alergologii. Už přemýšlím ovšem v lednu jsme si pořídily králíky jestli to není z nich? Pan doktor mi řekl jestli přijdu ještě jednou, tak mne pošle na ORL, že to vypadá na vyndání mandlí. Z toho mám velký strach. Nechtělo by to vzít třeba krev na mononukleóza, atd........ . Děkuji moc za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doplnila bych alergologické, imunologické vyšetření - to už jste objednán. Před nasazením antibotik by bylo vhodné provést výtěry + odběr na CRP, aby se odhalilo, zda-li je příčina spíše bakteriální neb virová. Na virovou infekci antibiotika nepomohou. Pokud budou všechna vyšetření v pořádku, a i tak se budou angíny opakovat, může se zkusit imunomodulační léčba, pokud by nepomohla , pak by se opravdu mohla zvážit tonsilektomie.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: