Syndrom karpálního tunelu

První problémy jsem měla před deseti lety při prvním těhotenství.Tenkrát jsem neotekla do noh,ale ruk.Poslední tři měsíce jsem spala snad jen tři hod. v noci,jak mě ruce v noci bolely.Přes den brněly.Po porodu příznaky odezněly.Druhé těhotenství v pohodě,ale tak tři měsíce po porodu se to v menší míře vrátilo,hlavně pravá ruka.Byla jsem u ortopeda,injekce nezabrala,poslal mě na vyšetření(elekrtoimpulzů???).Pravá ruka na operaci,s levou prý tak do dvou let.Je to už asi sedm let a problémy jsem měla jen snad při jízdě na kole. Je to tak čtrnáct dní,co mi trochu otekly ruce.Levá ruka mě tak tři-pět krát za noc budí šílenou bolestí od prostředníčku,prsteníčku k loktu.Přes den brní celá ruka.Pořád doufám,že mi ruce přestanou oékat a bolest se zmírní.Proč mi vůbec ruce otekly?Nevím,co mám dělat.Nebo vlasně asi vím,ale bojím se.Může to,tak jak přišlo i odejít samo?Cvičím cvik jógy speciálně na tento problém,B-komlex.Co dál...?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, karpální tunel je onemocnění, které nemá někdy jasnou příčinu - může jít o přetěžování šlach a nebo o anatomickou variantu, kdy je málo místa v zápěstním kanále a při jakémkoli přetížení nebo hormonálních změnách /těhotenství/ dojte ke zvětšení šlach a útlaku nervů a dalších struktur v tom zápěstním kanále. Nebo jde o kombinaci obojího (anatomie a přetěžování). Více zde: http://www.ruka-kosmetika.cz/index.php?co=syndromcc&m=1. Chápu, že máte obavy, ale po vyšetření byste měla absolvovat operaci, jinak problémy asi samy nevymizí /po těhotenství problémy vymizely, protože zmizela vysoká hladina progesteronu, která způsobovala zadržování vody v těle a otoky, které vám dělaly příznaky karpálního tunelu/. Ted ale těhotná nejste, operace by byla si velmi vhodná, ušetříte si spoustu bolesti a utrpení... .Pokud chcete ještě nějakou dobu zkusit oddalovat oper.řešení, zkuste požádat u lékaře o rehabilitační procedury /nejlepší bude konzultace přímo u rehabilitařního lékaře, který vám doporučí procedury podle svých zkušeností s tímto onemocněním/. Návštěva u neurologa by také měla jistý smysl, může vám doporučit léky, které mohou oddálit postup nemoci, aplikovat obstřiky a také zjistit, jaký stupen postižení je u vás v současné době /nemusí to být tak pokročilé jako v minulosti - bez vyšetření nelze říci/. Zkuste se odvážit jít k neurologovi, podiskutovat o svém postoji - zatím operaci ne, zkuste potom procedury na zlepšení stavu a kdyby neuspěly, přece jen se třeba k operaci odhodláte. Můžete zkusit dopňkově (rozhodně ne samostatně) i systémovou enzymoterapii, ale je to velký finanční výdaj s poměrně nejistým výsledkem. Budete mít ale dobrý pocit, že jste zkusila všechno. Hezký den. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: