Test

Dobrý den, mám novou partnerku a oba bychom chtěli mít jistotu, že jsme zdraví, proto si chceme udělat test na pohlavní nemoci. Kromě testu na HIV a syfilis mám podstoupit ještě nějaký test nebo to není nutné? Neměl jsem rizikové chování či nějaké příznaky. Četl jsem, že test na kapavku je výtěr z trubice, což se mi zrovna nechce podstupovat. Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prakticky byste si mohl nechat dělat test na žloutenku, chlamydie, kapavku a další sexuálně přenosné choroby. Ale nutné to není, pokud jste neměl rizikové chování a nemáte příznaky.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: