Tlak na hrudi a bolest levé ruky

Dobrý den pane doktore, můj manžel se léčil na vysoký tlak před třemi roky. Byl na zátěžovém EKG kde vše bylo v pořádku. Lékař mu tehdy řekl že infarkt rozhodně nedostane během 10 let. Léky asi před rokem a půl sám vysadil protože zhubl a tlak se vrátil do normálu. Nyní má problém že po námaze nebo když se vrátí unavený z práce a někdy i v klidu má tlak na hrudi, bolí ho levá ruka (popisuje to jakoby ruka byla ve svěráku) a má bolest mezi lopatkami. Tlak skoro vždy naměříme v normálu nebo mírně zvýšený 140/90-95 bolest ho vždy přejde když leží v klidu asi po dvou až třech hodinách. Tento problém měl manžel než začal brát léky na vysoký tlak ale lékař mu nedokázal odpovědět co by to mohlo být. Manžel má nyní opět nadváhu, velmi stresové zaměstnání a je mu 40 let. Vím že tyto faktory jsou pro srdce hodně špatné. Je možné že se může jednat o příznaky infarktu nebo nějaké menší srdeční příhody? a jaký je krevní tlak při infarktu.? moc děkuji za odpověď. hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bude nutné vyšetření u praktického lékaře, který rozhodne o dalším postupu. Možné bude nutné zopakovat kardiologická vyšetření, nasazení léků atd. Může se jednat o problémy se srdce, ale také potíže se zády. Vše rozhodne až další vyšetření. Krevní tlaku u infarktu může být vysoký, normální i nízký, tlak není specifický u infarktu myokardu. Držím palce, ať vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: