Tlak v uších, hlavě, šum - několikrát do hodiny, celý den

Vážený pane doktore, mám už druhý den problém, se kterým bych potřebovala poradit, prosím. Od včerejšího večera, kromě doby kdy spím, pociťuji několikrát do hodiny tlak v uších, který přechází do celé hlavy s pocitem závratě. Jednou je tento "záchvat" slabší - trvající třeba 2 sekundy, jindy trvá pár minut a pociťově je silnější. Po některých "záchvatech" slyším v uchu šumění a pískot(jedná se pouze o pravé ucho). Dnes jsem měla dva záchvaty silnější, hrozně se mi motala hlava, přišlo mi, že se se mnou motá celá místnost, bylo mi zle a pociťovala jsem již zmiňovaný tlak v uších a hlavě. Podotýkám, že při žádném ze záchvatů jsem nezvracela, rýmu ani jiné inf. onemocenění jsem neprodělala a v hlučném prostředí se nenacházela. Nevíte o co by se mohlo jednat ? Mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Potíže mohou být způsobeny tzv. vestibulární neuronitidou (zánětlivým postižením rovnovážného aparátu obvykle po nějaké viróze, která ani nemusela jinak projevit), může jít i o tzv. Ménierovu nemoc. Toto vyjádření berte ale prosím jako orientační, bez možnosti Vás vyšetřit se takto na dálku těžko k věci vyjádřit přesněji a uvedené možnosti nejsou jediné (může jít o problém z oblasti krční páteře aj...). Pokud se potíže zhoršují, určitě je na místě vyšetření lékařem, léčba by se pak řídila podle jeho výsledku. Přeji Vám, ať se Vaše potíže co nejdříve zmírní!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+20 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Krk | Od: Martina | 3.11.2013 19:47
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Celý den se mi špatně polyká. V krku mě nebolí, ale zjistila jsem, že mám v krku malé (žluté) kuličky, které se mi usazují asi na mandlích. Je to velice nepříjmené. Nevíte, co by to mohlo být? Za případnou odpověď Vám velice děkuji. Hezký den
reagovat
re:Krk | Od: admin | 3.11.2013 20:03
Dobrý den, Martino. Na dotazy v diskuzi lékař
neodpovídá. Prosím zadejte svůj dotaz do poradny
http://www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: