Tlak v žaludku + slabost, nevolnost

Dobrý den, již cca před 3 týdny jsem byla nemocná ( zánět nosohltanu ) a dostala atb Klacid. V průběhu užívání jsem měla potíže s tlakem v oblasti žaludku ( mezi žebry, hl.nalevo ), na levé straně hrudi a taky jsem trpěla častým říháním, což jsem ale přičítala častému polykání, protože mě bolelo v krku. Byl i průjem, žlutá a jeden nebo dva dny tmavá stolice. Po 4.tbl jsem atb přestala užívat raději. Poté jsem odletěla na dovolenou a stav se zlepšil. Na dovolené jsem ale onemocněla znovu ( pravděpodobně zánět průdušek, byla jsem hodně zahleněná ), takže jsem si vzala atb Summamed. Atb pomohly, ale na konci užívání se mi v noci stalo, že mě vzbudila náhlá nevolnost, křeče v břiše a po udělalo se mi zle, polil mě studený pot jakoby, tlouklo mi srdce a bylo to na omdlení, po cca 5 minutách se to spravilo. Předevčírem v noci jsem se opět v noci vzbudila náhlou nevolností, křečemi v břiše a musela na záchod, stolice spíše průjmovitá, žlutá. Opět se dotavila slabost, bušení srdce, jakoby na omdlení, ale sedla jsem si k otevřenému oknu a zlepšilo se to. Od té doby mě ale opět trápí tlak v oblasti břicha, mezi žebry a spíše nalevo ( pravděpodobně žaludek - docela mi v něm kručí, jakoby tam byla voda nebo vzduch ), žlutá průjmovitá stolice a občas nevolno od žaludku - většinou to souvisí s tím, že po tom musím jít na velkou. Nezvracela jsem. Dnes dopoledne mi přišlo, že se mi i trochu motala hlava, ale ne nijak moc, poté to přešlo. Omlouvám se za tak obsáhlý dotaz, ale docela se bojím co to může být. Hlavně je divný ten tlak u žaludku, říhání, nevolnost která vede ke stolici, žluté barvy, spíše řidší. Nejvíc se ale bojím, že se k tomu přidala 2x ta slabost, co to může znamenat? Může taková slabost a pocit na omdlení souviset s těmi trávicími obtížemi? děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Vaše "stavy na omdlení"jistě mohou souviset se zažívacími obtížemi,nevolností,průjmy.Vzhledem k provleklosti obtíží je jistě vhodné navštívit praktického lékaře,probrat s ním špatné snášení clarithromycinu/Klacid/,pravděpodobně následně podstoupit laboratorní vyšetření apod.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: