Tmavé pečivo a průjem

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je možné, že by mi tmavé pečivo způsobovalo průjem. Zhruba před týdnem jsem přešla z bílého na tmavé pečivo a od té doby mám průjmy po pohankovém chlebu mi bylo až na zvracení.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Evo! Celozrnné pečivo může mít mírně projímavé účinky (záleží také na zkonzumovaném množství pečiva) a může způsobovat mírné nadýmání. Někdy může určitou dobu trvat, než si vaše tělo na vyšší obsah vlákniny ve stravě zvykne. Píšete, že máte průjmy: pokud se jedná o více než 4 stolice denně, či pokud máte vodnaté stolice, na vině bude jiná příčina než celozrnné pečivo, např. infekce. Jestli je tomu tak, nasa ďte dietu (bílé pečivo, suchá rýže, brambory) a pokud se vaše potíže neupraví do 3 dní, navštivte svého lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: