Tuková hrčka uvnitř pochvy

Dobrý den, nevím přesně jak svůj dotaz formulovat, ale pokusím se. Už skoro tři roky mám ve svalové části mezi stěnou vagíny a konečníkem malinkou jakoby tukovou bouličku jen asi pár mm velkou, je to taková jakoby křupka, která se pohybuje,není pevně na místě, nevím jak bych to měla přesně definovat. Byla jsem před dvěma měsíci na operaci hemoroidů a nyní se mi zdá, že je ta boulička malinko větší, jakoby více více hmatatelná, prostě mám ten pocit. Nevím jestli došlo po operaci nějak k natáhnutí stěn v konečníku,byla to operace Longovou metodou, a tudíž křupka jakoby více vylezla..... Každopádně mě zajímá zda se může i v této části vyskytnout svalová tuková boulička, jestli se mám nějak znepokojovat nebo pouze sledovat, zda se nezvětšuje a pokud ne, tak to neřešit. Momentálně jsem na delší dobu v zahraničí, takže budu mít možnost to řešit až v létě. Je to pro mě docela citlivé téma. Na "křupku" jsem přišla náhodou při aplikaci tamponu. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud je dobře pohyblivá a nezvětšuje se, lze počkat do léta. tuková boulička tam být může, nevím,jak moc jste rodila a byla po porodu potrhaná a následně šitá, může to být zbytek stehu.až budete zde, navštivte gynekologa v rámci prevence a zeptejte se na to.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x