Úder do hlavy

  • Dotaz od: Karolína Vojáčková
  • Publikováno: 10.11.2010
  • uLékaře.cz

Moje 15-ti letá dcera uklouzla v koupelně a praštila se do hlavy o dveře sprcháče. Trochu ji bolela druhý den hlava,ale již ji nebolí. Nezvracela, nebyla v bezvědomí... Může to být otřes mozku? A má úder do hlavy vliv na paměť a koncentraci při učení?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, když dcera neměla výpadek vědomí, tak se o otřes mozku nejednalo. Nezávažný úder do hlavy by neměl mít na učení a pamět vliv. V případech, kdy se jedná o otřes mozku, vzniká často tzv. postkomoční syndrom, který se mimo jiné projevuje zhoršenou pamětí a poruchou koncetrace při učení. Hezký den

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x