Ulomená plotýnka

Dobrý den,začátkem listopadu jsem musela na pohotovost kvůli bolestem v bederce,která mi vystřelovala do kotníku,akutně mi dali obstřiky a na neurologické ambulanci infůsi,po které jsem se cítila ještě hůře.Po měsíci čekání na akutní infůse kortikoidy jse mi bolest v noze zlepšila.Udělali mi CT a magnetickou rezonanci ,na které mi zjistili - akutní VAS LS páteře,se senzit. radik.iritací S1 vlevo,obj.neurol.motor.zánik.symptomatologie S1 vlevo,areflexie L5-S2 vlevo,bez sy kaudy.Dle MRL LS objemná sekvestrace diskuL5/S1 vlevo,doprovázející a komprimujícíkořen S1 vlevo,hypotonie lýtka vlevo.Anulární trhlina L4/5mediálně.Teď mám nastoupit na rehabilitaci.Na operaci mě ještě nechtějí poslat,dokud mě opět nezačne bolet noha,ikdyž mám na lýtku méně citlivou kůži.Bolest do nohy mi vystřeluje jen při chůzi ,nebo při stání.Sezení taky moc dlouho nevydržím,takže prakticky ležím.Byla by přece jen lepší operace ? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud se stav vyvíjí a zřejmě se vyvíjí k lepšímu, byla by na místě léčení rehabilitační, ale na rehabilitačním lůžkovém oddělení, tedy pobyt v nemocnici. Dojíždění na rehabilitaci 2 x - 3 x týdně by nebylo v hodné. Podle vyvoje by se stav opět musel řešit. Operace, ale není v budoucnu vyloučena.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: