Únava a bolesti svalů

Dobrý večer, ráda bych znala Váš názor na následující: před 14 dny mě ráno probudila nauzea, následně dopoledne jsem 1x zvracela, od této doby trvá nechutenství, ranní nevolnosti a hlavně neuvěřitelná únava, bolesti svalů. Celou dobu bez teplot. Z gyn. hlediska vše v pořádku, gravidita vyloučena. Závěr od obvodního lékaře - žádný... Čekám ještě na sono břicha - občas mě pobolívá, ale nic velkého to není. Z odběrů biochemie, hematologie, moč na sediment - vše, co bylo vyšetřeno v normě, zvýšený pouze cholesterol, LDL. Ekg v poř., TK také. Obvodní lékařka mi sdělila - ačkoli mě nezná, nejsem častým pacientem, že trpím asi depresemi? Nechci hodnotit přístup, vystupování a způsob jejího vyšetření....Chci požádat o Váš názor na tyto příznaky, co ev. by mohlo být příčinou, co si nechat vyšetřit nebo odebrat? Nejsem si vědoma, že bych se setkala s nějakou inf. nemocí...podotýkám, že jsem myslela i na boreliosu, klíště jsem měla v létě opakovaně, ale v místě po vytažení nikdy nic nebylo...moc děkuji za Váš názor a přeji pěkný den, večer. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, asi vás moc nepotěším, protože tyto příznaky jsou velmi všeobecné a nelze z nich usuzovat na pravou podstatu onemocnění. Na lékařku se nezlobte, pokud se neprokáže, jako u vás, v laboratoři žádná příčina, musí se myslet na zatížení psychiky, které se projevuje mimo jiné i tělesnými příznaky. Proto chodte pravidelně na kontroly dle doporučení, pokud by se přidaly jiné potíže, ihned konzultujte s lékařkou a nevyhýbejte se ani ev.lékům na psychiku, protože v důsledku přetížení organismu může dojít ke snížení mediátorů v mozku, které způsobí depresivní potíže, které jsou úzce spojeny s tělesnými příznaky. Léky tyto mediátory umí zase normalizovat a dojde i k vymizení tělesných znaků. To je ale ještě brzy na konečné určení diagnosy, opatrujte se, jezte zdravě s dostatkem vitamínů a minerálů, hodně relaxujte a mějte trpělivost. Psychicka složka nemocí je mnohdy pacienty podceňovaná, ale není to rozhodně namístě. Pravidelné kontroly budou sledovat váš stav dlouhodobě, rozhodně není rozumné přestat na kontroly chodit. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x