Únava, bolest při polykáni, chlamydie

Dobrý den. Prosím o radu. Již třetí měsíc po ránu vysmrkávám žlutozelený hlen s krví, sliznice v nose jsem měla oteklé a bolestivé do pláče. Bolest a otok jsou momentálně slabší, ale ostatní potíže přetrvávají. Teď mám hroznou bolest a pálení při polykání, krk mám vyschlý, jako bych v něm měla řezavý předmět, zalehlé uši (zevnitř svědí). Celkově jsem vyčerpaná, zimnice, třes, noční pocení, rýma. Kašel nemám. Vyšetření na ORL - doporučení zvlhčování sliznic. Krev: Chlamydie speciaes - serologický příznak aktivní infekce, Chlam. pneumoiae - serologický příznak probíhající či dříve podělané infekce, Chlam. trachomatis - seronegativní. Dle vyšetření na plicním jsem v pořádku. Mám dotaz. Co přesně znamenají mé výsledky na Chlamydie a zda-li diagnoza(postup) dle ORL a plicního je v pořádku. Moc děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Je mi líto,že Vás zklamu,ale žádnému lékaři internetové poradny,který neměl možnost Vás přímo klinicky vyšetřit,nepřísluší hodnotit diagnosu a léčbu kolegů,kteří Vás takto opečovali.Diagnosa pacienta je založena na klinickém vyšetření,teprve na jeho základě se volí tzv.pomocná vyšetření/zobrazovací metody,laboratorní vyšetření../Jen na základě rentgenových nebo krevních testů se d iagnosa ani léčba nestanovuje,klinický stav pacienta je záasadně rozhodující.Máte-li pochybnosti,je správné a férové o nich s ošetřujícím lékařem hovořit.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Články: Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Člověk je po takovém...
Vánoční hody pro zdravá játra
Články: Vánoční hody pro zdravá játra
Můj kamarád (nikoli žertem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Růstové grafy ukážou
Články: Růstové grafy ukážou "budoucnost"
Růst a jeho sledování patří...
Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
Články: Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
S narozením dítěte se od...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x