Uretrální syndrom?

Chtela bych se zeptat. Pred 14dni jsem mela zanet mocovych cest, pred tydnen jsem dobrala atb(biseptol), vysetreni moci jak v laboratori tak to u obvodni lekarky(papirkem) bylo v poradku. Me ale i po 8dnech stale trapi caste moceni, vecne plny pocit plneho mechyre. Dostala jsem na to prasky Spasmed15, ktere trochu ulevuji, ale podle me to neni reseni.mam navstivit urologii nebo...? Za 10dni odjizdime na dovolenou a neumim si predstavit v tomto stavu jet. Obvodni lekarka mi rekla pokud budou problemy zase mam prijit a nam hodne pit, coz dodrzuji 2,5-3l denne pouze vodu piji a uzivam lichoresnici. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Hezký den Jano, mohlo by se jednat o tzv. Uretrální syndrom, tedy příznaky zánětu močového měchýře - časté močení, pocit nevyprázdněného močové měchýře atd. Tento stav je idiopatický, tedy nevíme, z jakého důvodu přesně vzniká, možnou příčinou je větší citlivost močových cest po prodělaném zánětu. Pokud tedy nyní Vaše obvodní lékařka provedla vyšetření moči chemicky a sedimentu, moči na kultivaci, vše bylo negativní, bude na místě vyloučit gynekologický zánět - gynekologickou příčinu obtíží a také navštívit urologii k provedení Cystoskopie, abyste měla jistotu, že se o tento Uretrální syndrom skutečně jedná. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: