Vidění pravým okem v tmavém oparu

Dobrý den Mám dotaz jednou za čas se mi stávalo že jsem se třeba probudila a pravým okem jako bych viděla přes tmavou mlhu a asi po hodině to odeznělo v poslední době je to častější .Byla jsem u očního lékaře kde mám zjištěný na pravém oku mírně vyšší tlak .Jsem dost často ve stresu a občas mě dost bolí hlava..Mám kolísavý tlak když příjde nějaká stresová situace tak z normálně nízkého tlaku je rázem vysoký jednou jsem měla 195/95 jinak mívám tak 60/50 může toto vidění být právě tlakem nebo to může způsobovat nějaká oční vada.Děkuji za odpověď Gabriela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčin občasných poruch zraku na jednom oku je více. Doporučuji Vám kontrolní oční vyšetření včetně vyšetření očního pozadí k vyloučení postižení sítnice (pokud se to nedělalo) i v souvislosti s vyšším krevním tlakem. Doplnění vyšetření zorného pole by bylo též vhodné vzhledem i k vyššímu nitroočnímu tlaku v oku. Dále určitě neurologické vyšetření - může jít o migrenozní stavy a další choroby, dále i vyšetření krční páteře - někdy to způsobuje blok této oblasti, přes praktického lékaře doporučuji celkové vyšetření (krevní odběry, krevní tlak, sono karotid, EKG, ECHO), příp. berete-li antikoncepci - vyloučit i například tzv.Leidenskou mutaci ... - to vše k vyloučení cévního uzávěru či cévnímu spasmu. Příčinou může být i "kolísání" krevního tlaku. S pozdravem.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x