Vulvitida

Dobrý den, prosím o radu. Již třetí měsíc trpím neustálými obtížemi (pálení, svědění - nejvíce po vymočení). Už jsem byla třikrát u gynekoložky, ale bohužel se nedostavila žádná výrazná změna. Poprvé mi paní doktorka předepsala mast Macmiror. Tu jsem bohužel nemohla užívat, protože mě velmi pálila. Podruhé mi byl udělán stěr z vulvy a naslepo nasazen Triprim a mast s chloramphenikolem. Kultivace odhalila streptococcus agalactiae a escherichia coli. Triprim jsem využila, ale bohužel mast opět nebylo možné aplikovat (pálení, řezání). Gynekoložkou mi byl doporučen actigel Multi-gyn. Ten jsem snášela dobře, dokonce se mi zdálo, že obtíže polevují. Po 10 dnech jsem ale léčbu z důvodu menstruace přerušila a po skončení menstruace jsou problémy zpátky (dokonce se mi zdá, že mě pokožka pálí už i na hýždích, v ochlupení, podbřišku). Chtěla bych se proto s vámi poradit, jak dále postupovat. Znovu nasadit Multi-gyn? Může mé problémy vyřešit, když se jedná o volně dostupný přípravek? Nebo si mohu sama koupit něco jiného, co by zabralo (pozn. ještě jsem neměla pohlavní styk)? Ke gynekoložce už se mi znovu nechce ... Pokud mi mastičky nevyhovovaly, bylo by možné např. nasadit léčbu "tabletkovou" (ATB), nebo je nutná lokální léčba? Také už jsem byla odeslána na urologii, kde mi zjistili stopu krve v moči (ale podle pana doktora se nejedná o žádné výrazné hodnoty, které by se měly řešit jinak, než brusinkami). Problém mám dle něj řešit na gynekologii. Mockrát děkuji!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já bych Vám návštěvu gynekologa opět doporučila. Jak píšete, problém se spíše zhoršuje, na to samoléčba stačit nebude. A naslepo Vám radit nechci, pálení může mít různé příčiny. Jděte na vyšetření. Můžete zajít i na kožní.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: