Vyrážka na předkožce

Vážená paní doktorko, již delší dobu mám na vnitřní straně předkožky vyrážku. Na první fotce je stav asi před půlrokem. Byl jsem s tím na kožním, tam mi řekli, že to pravděpodobně nic není, ale že to mohou zkusit chirurgicky odstranit, což tedy se mi moc nezamlouvalo. Zkusil jsem na to týden aplikovat přípravek Verrumal – kůže v těch místech nakonec odpadla, zahojilo se to a stav byl lepší. Nicméně teď to (bohužel) zase vypadá jako na druhé fotce. Nevíte, co to může být a jak to odstranit? Pro úplnost rovněž dodám, že kůže v uvedených místech je tvrdší a na dotek sušší. Při štípnutí je to mírně bolestivé ve srovnání s okolní kůži. Venerická nemoc to být nejspíš nemůže, protože jsem soulož zatím neměl…

Odpověď odborníka:

Mohlo by jít o jisté zbytnění mazových žlázek, ev. i virovou infekci, rozhodně nejvhodnější postup by byl provést histologické vyšetření vzorku kůže, které by 100% stanovilo diagnosu a tím i nejvhodnější následný léčebný postup.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: