Vyšetření krve

Paní doktorko, již delší dobu mne provází řada neurologických problémů - po velkém množství vyšetření zatím bez jakéhokoli závěru. Pouze ve 12/2013 a 1/2014 nalezena Chlamydia Pneumon. pozitivní v IgA, IgG a nasazeny ATB Doxybene na 3 týdny. Nyní kontrolní vyšetření krve s následujícími výsledky: Anti-EBV/EBNA IgG (titr) (S; arb. konc. (titr) [arb.j.] *) / 12,8 / 0-10 / pozitivní Anti-EBV/VCA IgG (titr) (S; arb. konc. (titr) [arb.j.] ELISA) / 32,3 / 0-10 / pozitivní Anti-EBV/VCA IgM (titr) (S; arb. konc. (titr) [arb.j.] ELISA) / 1,3 / 0-10 / negativní Anti-Helicobacter pylori IgA (S; arb. látková konc. [U/l] ELISA) / 10 / 0-10 / negativní Anti-Helicobacter pylori IgG (S; arb. látková konc. [U/l] ELISA) / 10 / 0-10 / negativní Albumin (S; hmot. konc. [g/l] *) / 50 / 39,7-49,4 / zvýšené Homocystein (S; látková konc. [umol/l] *) / 16,7 / 6-15 / zvýšené Anti-Chlamydia pneumoniae IgG (titr) (S; arb. konc. (titr) [arb.j.] *) / 1,8 / 0-0,9 / pozitiní Anti-Chlamydia pneumoniae IgA (titr) (S; arb. konc. (titr) [arb.j.] *) /1,34 / 0-0,9 / pozitivní Anti-Chlamydia species IgA (IP) (S; látkový poměr [1] ELISA) / 0,29 / - / - Anti-Chlamydia species IgG (IP) (S; látkový poměr [1] ELISA) / 0,3 / - / - Anti-HSV IgG (titr) (S; arb. konc. (titr) [arb.j.] *) / 29000 / 0-230 / silně pozitivní Anti-HSV IgM (titr) (S; arb. konc. (titr) [arb.j.] *) / 0,04 / 0-0,2 / negativní Zarazila mne zejména vysoká pozitivita u HSV. Nemůže to mít souvislost s neurologickými problémy? Jejich popis jsem dal do prilohy.

Odpověď odborníka:

Jiří, je možné, že jste prodělal herpetickou meningoencefalitidu, která by mohla souviset s některými uvedenými příznaky a nálezem bílkoviny v lumbální punkci, nicméně jste neuvedl, jaké bylo zastoupení buněčných elementů v moku. Možné je zaslat mozkomíšní mok na vyšetření PCR na herpesviry (HSV), pokud je ještě k dispozici. Ovšem, i kdyby se přítomnost herpesvirů prokázala, léčba již není indikována. Neuvedl jste, zda se uvedené obtíže objevily v poslední době či jimi trpíte chronicky, proto lze jen těžko usuzovat, zda by mohly souviset s možným prodělaným zánětem mozku. Doporučuji vám vše probrat s ošetřujícím lékařem a domluvit se na dalším postupu.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: