Výsledky krevního obrazu

  • Dotaz od: Baarová Eva
  • Publikováno: 21.6.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, měla bych dotaz, který se týká zdravotního stavu mého muže. Poslední dobou si ztěžuje na bolesti břicha (má také pocit, že je nadmutý). Má častou a řídkou stolici. Poté, co měl minulý týden nepříjemné bolesti v nohou, navštívil chirurga (měl strach ze zánětu žil, ten však lékař vyloučil). Chirurg nicméně doporučil, aby praktický lékař nabral krev a udělal kompletní vyšetření. Vyděsilo nás, že výsledky krve jsou špatné. Hodnoty u GMT, AST, ALT i CRP jsou označeny jako 3+, také sedimentace je 3+. Lékař manžela upozornil, že nesmí pít tvrdý alkohol (manžel ale pije pouze pivo a i to jen čas od času a ne přes míru) a bez dalšího vysvětlení manželovi řekl, že se na "to" umírá. Čekáme ještě na vyšetření internistou (v nejbližší době), ale jsme hrozně vyděšení... Myslíte, že by bylo podle krevního obrazu odhadnout diagnózu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud výsledky vyšetření krve ukazují zvýšení hodnot jaterních testů, je velká pravděpodobnost, že se jedná o poškození jater. Pokud ale bylo zvýšené i CRP, svědčí to pro nějaký zánět. Přesnou diagnózu ale takto stanovit nelze, nutná jsou ještě doplňující vyšetření. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nový defibrilátor se nedotýká srdce. Přesto je dokáže spolehlivě hlídat
Infekce močových cest
Články: Infekce močových cest
Prochladnutí organismu může...
Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Články: Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Cukrovka trápí značnou část...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Krvácení do mozku. Jen rychlá a správná reakce zachrání život
Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Články: Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Lidé s nespecifickými...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
I obyčejná chřipka může vážně ohrozit srdce
Články: I obyčejná chřipka může vážně ohrozit srdce
Některé z onemocnění srdce...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: