Výsledky laboratorního vyšetření krve

Dobrý den mohl sem prosím zeptat co znamenají tyto výsledky laboratorního vyšetření krve?? S_GLU 4,3 mmol/l (3,3-5,6), S_CHOL 4,22 mmol/l (2,2-5,2), S_HDL Chol 1,65 mmol/l (1-2,1), S_TAG 0,34 mmol/l (0,45-1,7), S_LDL 2,92 mmol/l (1-3,3), S_TSH 0,863 mU/l (0,27-4,2), S_fT3 5,87 pmol/l (3,13-6,76), S_fT4 17,46 pmol/l (12-22), S_ALT 0,36 μkat/l (0,15-0,68), S_AST 0,36 μkat/l (0,17-0,62), S_GGT 0,21 μkat/l (0,13-1,02), S_KMOC 340 μmol/l (202-416), S_IA 1,6 mmol/l (0-4,2), U_Hustota 1030 kg/m3 (1010-1028), U_LEUK chem. Negat. arbj (0-0), U_pH 5,5 arb. (5-6,5), U_PROT Negat. arbj (0-0), U_KREV Negat. arbj (0-0), U_GLUK norm arbj (0-0), U_KETO Negat. arbj (0-0), U_BILI Negat. arbj (0-0), U_UBG norm arbj (0-0), U_ERY 0-4 arbj (0-0), U_Leuko 0-4 arbj (0-0), U_Bakterie četně arbj (0-0), U_Hlen četně (0-0), U_EPI P řech. 0-1 v zor. poli (0-0), U_NITR Negat. arbj (0-0) děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k dotazu mohu uvést pouze to, že uvedené hodnoty jsou v normálním rozmezí. Co výsledky znamenají, Vám musí říci lékař. který Vám nechal testy dělat, protože k interpretaci je nutné vědět, proč byly testy prováděny a také další údaje o Vašem zdravotním stavu. Hladina cukru (S-GLU) a krevních tuků (S_CHOL, S_HDL, S_TAG, S_LDL) patří ke standardních odběrům prováděným při preventivní prohlídce u praktického lékaře, ostatní testy (jde o "jaterní testy", test na funkci štítné žlázy, test na hladinu kyseliny močové a biochemické vyšetření moči) již nikoliv a lze se tedy domnívat, že byly provedeny z nějakého specifického důvodu. Obraťte se tedy s dotazem i na lékaře, který Vám nechal odběry provést.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: