Vyšší jaterní testy

Zdravím , mám Vyšší jaterní testy , ALT S 1.51 , AST S 0.90, GMT S 0.89 , chtěl bych se zeptat ... odeslal mě pan doktor na gastro , co mě čeká za vyšetření ?? , z čeho to může být ? ( užívám Migralgin na bolesti hlavy ) děkuji .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, až tak zvýšené hodnoty nemáte, předpokládám, že si s Vámi na gastroenterologii povykládají (odeberou anamnézu), dále provedou krevní odběry (krom jaterních enzymů také serologii na žloutenky a CMV a EBV - možnost prodělané mononukleozy) a možná Vás objednají na ultrazvuk jater a žlučníku. Dále Vám nejspíš doporučí jaterní dietu (podrobný popis naleznete na internetu), nepít alkohol a nekouřit, před odběry také omezte fyzickou aktivitu. Pokud užíváte Migralgin často, tak i z něj by mohly být jaterní testy zvýšené (skoro každý lék se metabolizuje v játrech a tak játra zatěžuje).

MUDr. Olga Králová
MUDr. Olga Králová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x