Vyšší krevní tlak

29.10.mi zemřel během 6 týdnů dlouholetý přítel, do pohřbu jsem to zvládala, ale nyní již cca 10 dní při měření KT mám hodnoty 161/99, 149/98,150/96 a tak se to opakuje - také se mi stane, že tonometr Omron mi nenaměří nic a vypne se, pak někdy zase jen 138/85 (a to většinou než jdu spát kolem 23 hod. Nejvyšší mám kolem 19 hod. a pak ráno. Neberu žádné léky - nikdy jsem se na krevní tlak neléčila. Beru jen letrox 50. K lékaři jsem zatím nešla, neustála bych to. Existuje nějaká alternativní léčba - nechtěla bych do smrti užívat léky na KT. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer Jarmilo, Vámi popisované obtíže mohou být tzv. posttraumatickou stresovou reakcí na odchod přítele. Pokud vnitřně nepřijmeme smrt blízkého, reaguje naše tělo psychosomatickými obtížemi (smutkem, který má podobu srdečních problémů). Doporučuji Vám zajít si za psychologem-terapeutem, nebo za někým, kdo pracuje s regresemi a umožní v rámci terapie Vaší i přítelově duši se smířit a odloučit. Věřím, že Vaše zdravotní problémy následně zmizí.

Mgr. Diana Valečková
Mgr. Diana Valečková

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Privátní psychologická a terapeutická praxe

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: