Vystřelující bolest v pravé dolní končetině

Před 7 lety jsem absolvoval výměnu obou kyčelních kloubů a díky velké nadváze i sleeve gastrectomie. V současné době vážím okolo 130kg a dále redukuji svou hmotnost. Nikdy jsem nebyl štíhlý. Moje bolest začíná v pravé hýždi a dále vystřeluje do pravého stehna tak, že jen obtížně mohu dostoupnout na nohu a chodím jen o francouzských holích.Dle vyšetření mám deformované dvě ploténky v bederní páteři a nervová vlákna při průchodu otvory jsou drážděna.Před dvěma lety mi pod CT aplikovali injekci PRT, ale nepomohla mi. Letos v létě jsem byl krátkodobě v nemocnici na kapačkách, ale ani ty mi nepomohly, v bolesti nelze ani rehabilitovat. V centru bolesti mi upravili příjem léků a opiátů tak, že mně to bolí,ale nespím během dne. Prosím, co mám dělat, aby se snížily mé bolesti a současně abych se mohl více pohybovat. Děkuji. Radúz

Odpověď odborníka:

Vážený pane Radúzi, opravdu velmi rád bych Vám nabídl nějaké elegantní řešení, ale obávám se, že to takto přes poradnu bez znalosti celé řady detailů není možné. Chápu, že hledáte radu kde to jde, ale "ladění" analgetické léčby musí řešit lékař, který Vás zná a totéž platí pro postup rehabilitace - věřím, že i přesto, že třeba pro bolesti nemůžete aktivně cvičit, je možno Vám nabídnout některé "pasivní" postupy - fyzikální léčbu, postupy myoskeletální medicíny apod., které by k úlevě od bolesti vedly a myslím, že pokud Vaši ošetřující lékaři jsou toho názoru, že klíčovým zdrojem bolesti je problém s ploténkami a útlakem nervů (a nikoliv třeba problém související se stavem po TEP nebo nějakou komplikací TEP...), bylo by i přes předchozí nedobrou zkušenost vhodné zvážit opakování kořenového obstřiku. Přeji Vám, ať se přece jen najde způsob, jak Vám ulevit a ještě jednou se omlouvám, že jsem Vám příliš nepomohl...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Podpůrné aktivity pro dobrý spánek
Články: Podpůrné aktivity pro dobrý spánek
Nespavost trápila už naše...
STOP svědění kůže!
Články: STOP svědění kůže!
Trápí vás kopřivka či...
Zase kašel! Jaká homeopatika naordinovat dětem, když stále marodí?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x