Vytok z mocove trubice

Mam dotaz ohledne problemu ktery se tyka vytoku z mocove trubice. Momentalne ziju v Australii. Zhruba pred mesicem me zacala prevazne predmocenim svedit a lehce palit v mocove trubici s obcasnym pichnutim v oblasti ledvin po prozkoumani jsem nasel velice slaby vytok bilosede leskle barvy (tohoto vytoku jsem si vsiml jiz pred pul rokem ale vzhledem k tomu, ze ho nedoprovazelo zadne paleni ci svedeni, nevenoval jsem tomu pozornost). Dosel jsem si zde k praktickemu lekari ktery me prohmatal(vse v poradku) a udelal odber moci - kapavka, chlamidie a dalsi urologicke infekce- vse negativni. Presto mi pri stale trvajicich problemech napsal antibiotika Doxycyclin 100. Vcera jsem je dobral ale vytok stale pretrvava, ikdyz paleni a svedeni odeznelo. Vytok je ale velice slaby, musim ho jakoby vymacknout. Pro informaci, mam stalou pritelkyni, ktera ma caste paleni moci take, po dobu brani antibiotik jsme styk nemeli. Delal jsem si i samovysetreni varlat ale na nic jsem take neprisel. Navsteva specialisty je zde pomerne draha, proto se zkousim zepat nejprve zde. Myslite ze ten vytok muze byt nejaky normalni projev, nebo to muze neco naznacovat? Dekuji za odpoved a preji hezky den.

Odpověď odborníka:

V daném případě je samozřejmě na místě vyloučit běžné pohlavní infekce - což proběhlo, jinak i přes negativní testy z moči může jít o projev zánětlivého infekčního onemocnění např. prostaty - nasazení ATB bylo tedy adekvátní, jde ale i o to, zda šlo o dostatečnou dávku léku a dostatečnou dobu léčby. Nemyslím, že by bylo nutné konsultovat hned specialistu, takže bych rozhodně zašel na opět na GP, který Vás viděl na začátku a domluvil se s ním (kontrolní testy z moči, event. z výtěru z moč. trubice, větší zaměření na prostatu) a bylo by na místě vzhledem k jejím popisovaným potížím samozřejmě i vyšetření a případná léčba přítelkyně. Přeji brzké uzdravení!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: